Sanne door het jaar heen

Sanne 1 jaar lang volgen. Op weg naar haar Nieuwe Ik.

Vrijdag 12 juni werd Sanne geopereerd aan een Gastric Bypass (maagverkleining) via Vitalys in het Rijnstate ziekenhuis.

 

Nieuwe Ik gaat jou meenemen in het komende levensjaar van Sanne. Wij zullen haar een jaar lang volgen en zo eerlijk en open mogelijk verslag doen van wat Sanne meemaakt, voelt, ervaart en bovenal hoe ze afvalt.

Sanne heeft pas een hondje gekocht, Milly. Dit ook als extra motivatie om veel te wandelen dus te bewegen.

 

Sanne is 24 jaar jong en werkt in een leuke bloemenwinkel in de stad. Al langere tijd worstelt ze met haar zelfbeeld. Jaren heeft ze gejojood maar steeds verviel ze weer in haar oude valkuil en kon ze haar gewicht niet op peil houden. Daar baalde ze van. Ze had het gevoel dat ze haar collega’s en klanten in de winkel in de weg stond en verstopte zich veilig achter de toonbank.

Ze is daardoor onzeker.

 

Haar werkgeefster attendeerde haar op een maagverkleiningsoperatie en zei daarbij dat ze een klant kende uit de winkel die de operatie ook had gehad. Dat is Masha.

Sanne sprak Masha zelf aan in de winkel en zo zijn we in gesprek geraakt en hebben we besloten om een mooi gedocumenteerd verslag van een jaar te maken van het gehele proces.

 

We gaan meer doen met Sanne.

We laten haar zien zoals ze nu is. Mooi en jong maar toch heel onzeker. Gedurende het jaar zal er een hoop veranderen voor haar. Wij gaan haar regelmatig bezoeken voor een gesprek maar ook gaan we met haar winkelen, naar een kapper, naar haar werk. We beginnen  in de fotostudio van de Kiekjesfabriek om de start van dit bijzondere jaar vast te leggen!

 

Iedere maand zullen we foto’s maken van Sanne en deze mogen we laten zien. Zo zie je hoe haar lichaam zal veranderen.

We zullen ook een paar keer een uitgebreider interview hebben met Sanne maar ook met mensen uit haar omgeving.

Haar ouders ( moeder was eerst niet zo blij maar nu wel) haar werkgeefster , haar vriendinnen en wie weet wie we nog allemaal nog tegenkomen dit jaar.

 

Wil je Sanne volgen kan dat via Nieuwe Ik (Facebook, Instagram of via de nieuwsbrief). Ook op onze website houden we het verslag bij.

 

Volg je Sanne mee?Dit is Sanne voor de  operatie