Slank en niks past meer….

En ben je eindelijk weer eens lekker in vorm past niks je meer. Of erger nog , het past natuurlijk wel, het is je veel te groot, maar je denkt dat het nog wel kan.Ook al vind je het niet meer zo leuk, die blouse heb je pas een jaar geleden gekocht en ach ja, hij is wel wat oversized maar dat zit wel lekker.En het is zo duur om alles nieuw te kopen, je hebt wat van je zus gekregen of van je vriendin en dat past best goed.Tuurlijk, helemaal gelijk! En zeker. Het past! Maarrrrrrrrr……………..

Tussen passen en het maakt je mooier zit nog een wereld van verschil.Tijdens de zelfbeeldadviezen die we geven zetten we iedereen voor de spiegel.Dat is altijd een dingetje. Ook voor de mensen die ogenschijnlijk zelfverzekerd overkomen maar ook voor de mensen die zich net lekker zaten te verschuilen achter de buurman. Mensen die alleen komen vragen soms of het wel nodig is.

Waarom doen we het eigenlijk?

Het heeft eigenlijk meerdere redenen. De eerste reden is de volgende. De meeste mensen die een gbs of gs operatie hebben ondergaan en al weer een tijdje verder zijn, zeg een jaar zijn enorm veel gewicht verloren.In dat jaar moet je hard werken aan jezelf. Je houdt je aan een nieuw eetpatroon en je valt snel af.

  • Je hele lichaam veranderd.
  • En je hoofd.
  • En zelfs je voeten worden kleiner.

Maar je ervaart het wel zo maar ziet het niet. De spiegel is al die jaren niet je vriend geweest dus echt voor de spiegel staan doe je meestal niet. Soms zie je in het spiegelbeeld van een etalage ruit wel eens een beeld van jezelf en twijfel je eraan of jij dat wel echt bent. Want je herkent jezelf bijna niet meer.

Als je dan bij ons voor de spiegel staat dan gebeurd er iets.Dan is het pas het moment dat je echt naar jezelf kijkt. Echt kijkt.

We vragen altijd wat je ziet en dan niet het negatieve maar het positieve

Na lang kijken ga je langzaam aan iets zien aan jezelf. Vaak wordt genoemd de sleutelbeenderen die weer zichtbaar zijn, of de benen die langer lijken nu ze slanker zijn of de halslijn die je ziet of het gezicht dat vorm heeft gekregen, of de platte buik, of platte billen.

Naarmate je langer kijkt ga je echt meer zien.

We willen je bewust maken van wie je bent en hoe je gezien wordt door anderen. We willen je laten zien dat je een lichaamsvorm hebt en er mag zijn. Als je dat ziet is het namelijk een stuk makkelijker om je goed te kleden.

Het onderdeel van je lichaam dat jij mooi vind aan jezelf is vaak ook je sterke punt.

De truc is om dit onderdeel van je lichaam te accentueren. Bijvoorbeeld je hebt een mooi decolleté waarom draag je dan een trui met hoge ronde hals? Laat je decolleté zien!

Of je hebt een taille. Waarom dan die oversized trui? Show die taille…

Laat zien wat je hebt .

Als je dat doet dan vallen je iets minder sterke lichaamspunten ook veel minder op. Mensen kijken elkaar altijd eerst recht in de ogen en dan zien ze iets wat ze mooi vinden.

Nog even terugkomend op het begin van dit verhaal.

Het is dus echt heel fijn als je iets krijgt maar met dit verhaal in het achterhoofd is het voor jezelf veel beter om iets te dragen wat jou sterker maakt. En dus zelfverzekerder. En ja. Nieuwe kleding kopen kost geld.

Maar daar hebben wij een trucje voor bedacht. De truc houdt in dat je je kast opnieuw kunt opbouwen met maar 12 basistukken om mee te beginnen……..

Ben je al bij ons zelfbeeldadvies geweest?

Dan leggen onze stylistes je haarfijn uit hoe je met maar 12 basisstukken meer dan 20 verschillende kledingsets kan combineren.

Ps Wist je dat al onze stylistes zelf ook een GBP of gs operatie hebben ondergaan??

Onthoud dit: je bent al mooi maar met een paar simpele trucjes kan je je eigen sterke eigenschappen meer benadrukken!