Shoppen met Sanne ( 3mnd na GBP)

Wat was het een leuke ochtend. Samen met Kimberly, de bruid in spé én Sanne haar beste vriendin door dik en dun, hadden we afgesproken op winkelcentrum Kronenburg in Arnhem.

Om tien uur eerst gezellig een kopje koffie.  Gezellig? Probeer in deze tijd maar eens een kopje koffie met zijn vijven te drinken. Met zijn vijven omdat Nick ook mee was. Nick, onze stagiair,  die de opleiding media management volgt en regelmatig mee zal gaan om Sanne in beeld te brengen.

En dan Caroline en Masha. Om Sanne advies te geven en mentaal te ondersteunen.

Maar zomaar een kop koffie drinken, zonder dat je in deze tijd wordt aangevallen door wat “ouderen” omdat je te dicht bij elkaar zit, is een experiment op zich.

 

Na deze gevaarlijke onderneming op weg naar de winkels. Sanne en Kimberly hadden vooraf een rijtje favorieten winkels gemaakt waar ze naar toe wilden. Dat was dus naar C&A, Hennes en Maurits, Didi en Paprika. Het voordeel van het winkelcentrum Kronenburg is dat ze er allemaal bij elkaar zitten.

 

Sanne is nu 3 maanden geleden geopereerd en nog midden in haar afval traject. Ze vertelde dat voor haar gevoel goed gaat. Inmiddels is ze al 29,5 kilo afgevallen.

Als je in deze fase zit ben je er ook nog niet helemaal. Je lichaam valt veel af en je moet nog steeds een weg vinden in het  eten en bewegen.

Dit is ook de reden dat Nieuwe Ik het zelfbeeldadvies past geeft na 9 maanden tot 1 jaar.

Dan pas stabiliseert het lichaam en ben je meestal ongeveer op je streefgewicht.

We realiseren ons dat het best lastig voor Sanne is om nu al naar jezelf te kijken en een beslissing te nemen over wat je leuk staat en waar je je goed in voelt. Dat laatste is het allerbelangrijkste. Na een korte rondblik bij de Didi besloten we om naar de winkel Paprika te gaan. We werden allemaal enthousiast over de kledingcollectie, de kleuren en het aanbod.

Sanne kreeg een opdracht. Ze moest zelf rondkijken en samen met Kimberly uitzoeken en pakken waarvan zij dacht dat ze het aan wilde doen.

Verrassend genoeg koos ze veel jurkjes terwijl ze van te voren had gezegd dat ze dat nog spannend vond.

Er volgde een uitgebreide passessie.  De verkoopster was een echte ondersteuner. Sanne had haar verhaal eerlijk gedaan en gezegd dat ze het moeilijk vond om te kopen. Dit adviseren wij ook vaak aan mensen tijdens een zelfbeeldadvies. Als je in de winkel aan de verkoopster  verteld waar je vandaan komt is er vaak veel meer begrip voor jou. Vaak doen de verkoopsters dan ook meer hun best om je verschillende stijlen te laten zien.

De jurken waren een schot in de roos. Ze vond ze leuk. Sommige waren wel wat stijfjes en aangezien Sanne nog heel jong is mag het volgens ons wel wat losser. Maar als je iets gaat kopen en je hebt niet een heel groot budget is het belangrijk dat je goed afweegt of je het kledingstuk ook nog draagt na een feest.

Uiteindelijk is Sanne in een superleuke blauwe broek gestapt (uit de uitverkoop). De pijpen zijn een beetje transparant. Dat geeft een zwierig en feestelijke uitstraling. Zelf had ze nog een donkerblauw jasje wat er heel goed bij stond. We hebben toen een blouse erbij gevonden dat er feestelijk en zwierig bij staat. Als het over twee weken heel mooi en warm weer is kan ze het blazertje ook nog uit doen.

De verrassing zat hem echte in een heel klein dingetje. Sanne draagt nooit sieraden. Bij Paprika hebben ze een rekje staan met leuke accessoires. Juist dat zilverkleurig kettinkje maakte de outfit helemaal af! Als extraatje hebben we er nog een jeans jasje bij gekocht. Dat jasje kan je mixen en matchen met broeken en jurken. Het is een basisstuk waar je je eigen kleding weer een twist mee kan geven.

 

Kimberly zal een stralende bruid zijn op haar bruiloft en Sanne in haar nieuwe outfit een even stralende vriendin!!

 

 

En dit is het geworden 🙂