Samenwerking met Vitalys

We doen graag een stapje extra

Vitalys helpt al jarenlang mensen die een strijd voeren tegen hun overgewicht. Zoals iedereen weet doen we dat vooral door maagverkleinende operaties. Daar zijn we ook goed in. Ook helpen we mensen die niet in aanmerking komen voor een operatie naar een gezond gewicht. We begeleiden hen bij het sporten en het aanleren van een gezond eetgedrag.

We zijn blij zijn dat we elk jaar zo’n 1200 mensen hun ’ leven terug kunnen geven’. Toch ontbrak er voor ons gevoel nog iets aan onze aanpak. We merkten steeds vaker dat patiënten het lastig vinden om trots te zijn op hun nieuwe lichaam. Dat ze niet weten hoe ze om moeten gaan met hun ’nieuwe ik’. En dat er vaak teruggegrepen wordt naar de kledingstijl van voor de operatie. Hier wilden we graag iets aan doen en onze patiënten hiervoor een extra service bieden na de operatie. Maar hoe? Als medisch centrum is mode, make-up en stylingadvies nu eenmaal geen voor de hand liggend onderwerp.

Alsof het zo moest zijn, kwamen wij in contact met Masha en Caroline. Masha was op dat moment op weg om haar ‘nieuwe ik’ te worden. Maar ook zij liep ondanks haar achtergrond in de mode tegen hetzelfde probleem aan. Samen met Caroline bedacht en presenteerde ze ons het concept ‘Jij bent je nieuwe ik. Mooi van binnen, mooi van buiten’.

Dit idee, de ervaring van Masha met een maagverkleinende operatie, de achtergrond in mode en styling van zowel Masha als Caroline en vooral hun aanstekelijke enthousiasme sprak ons gelijk aan. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij als eerste kliniek in Nederland onze patiënten zelfbeeld, styling- en lifestyleadvies kunnen aanbieden. En hier zijn we erg trots op!

We hopen dat we je niet alleen een gezond(er) lichaam hebben geven. Maar dat je door Nieuwe Ik ook een lichaam hebt waar je trots op bent en dat je vol zelfvertrouwen durft te laten zien.

Kristy Leenders

Manager Vitalys