Nou, lekker dan…..

Zoveel mensen zoveel verhalen en de één nog mooier dan de ander.
Afgelopen week hadden wij styling advies gesprekken in Hoogeveen.
De hele reis ernaar toe was al een feestje op zich. Na een koude nacht lag er rijp op de weilanden, de zon scheen en de zon door de hoge bomen zorgden voor prachtige schaduw taferelen op de grond. Zo willen we de winter zien.

Aangekomen in Hoogeveen werden we warm welkom geheten. De obesitas kliniek en Vitalys zitten in een gezamenlijk kantoor dus er is een makkelijk contact met de mensen die daar komen.

En wat een enthousiaste groep. Eerlijk gezegd hadden we wat meer stugheid verwacht maar die was nergens te bekennen.
Nadat we ons geïnstalleerd hadden ontvingen we de cliënten in de door ons geïmproviseerde ruimte.

Na het eerste leuke advies aan een echte Noordeling vroeg ze me of ze me nog even een foto kon laten zien van haar carnavals kostuum???
Ik vroeg nog of ze het zeker wist want ik had geen idee dat dat in Klazienaveen ook gevierd werd. Vol ongeloof liet ze me haar kleurrijke outfit zien en vertelde ze me er nog bij dat ze vorig jaar had moeten missen ivm de operatie. En dat op de dag van thuiskomst ze nog zelfs even twijfelde om toch naar de optocht te gaan☺

De volgende vrouw is docent op de middelbare school. Ze doceert economie aan de middelbare school. Kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Nou lekker. Die zijn vooral niet bang om iets te zeggen en hebben geen blad voor de mond.
Omdat ze kleding en presentatie belangrijk vind hield ze voor zichzelf al wel een lijst bij met welke kleding ze op welke dag voor de klas aan had gehad.
Maar dan nu….één jaar later. Velen kilo’s lichter en een onherkenbare Nieuwe Ik.
Na de terugkom dag van de gediplomeerde kinderen stond ze in de rij om hen de hand te schudden maar ze werd totaal genegeerd.
Waarop ze vroeg wat er aan de hand was.
“Nou” zeiden de ex-leerlingen, “je hebt wel een bekend gezicht maar we weten niet wie je bent!”