Over Masha

Masha is een pionier, doelgericht en bovenal creatief. Inspiratie en enthousiasme delen doet ze het liefst. Jarenlange internationale ervaring op het gebied van geuren en cosmetica en een carrière als artsenbezoeker maken dat Masha op zowel het gebied van trendontwikkelingen als in de zorgomgeving veel kennis en expertise heeft opgedaan.

Daarnaast is zij zelf ervaringsdeskundige. In Februari 2016 heeft zij de GBP operatie ondergaan bij Vitalys.

Zij is de NIEUWE IK.

“In mijn gedachte ben ik altijd al te zwaar geweest. Ook toen ik jonger was en maat 40/42 had voelde ik me veel te zwaar. Door de jaren heen werd ik steeds zwaarder, mijn kledingmaat werd steeds groter en groter. Winkelen was niet leuk meer, ik paste niet meer in de reguliere maten kleding. Ik kocht steeds meer online of ging alleen winkelen. Als ik ging shoppen met vriendinnen kocht ik schoenen en accessoires. Mijn kast hing vol met sjaals en tassen. Die pasten altijd!

Heel veel diëten heb ik gedaan en geprobeerd. Maar nooit tot een blijvend resultaat. Ik ben onder behandeling geweest bij een mindfullness coach.

Voor mijn werk kom ik in ziekenhuizen en in 1 van de eigen ziekenhuiskrantjes las ik het verhaal van iemand die een Gastric bypass had ondergaan. Dit bleef lang hangen in mijn geheugen maar ik was er zeker nog niet aan toe.

Mijn zoektocht…

In September 2015 ben ik meer informatie gaan zoeken over de Gastric bypass operatie. Ik zag dat in Arnhem het expertisecentrum hiervoor zit en heb bij Vitalys een informatiepakket opgevraagd. Met een verwijzing van de huisarts, het verslag van de diëtiste en de mindfullness coach heb ik de aanvraag ingestuurd. Die 1e stap was gezet: zo spannend wat er nu ging gebeuren.

Kort erna kreeg ik de uitnodiging voor een informatiebijeenkomst in Velp. Ik wist het nu zeker: hier ga ik voor! Een spannende tijd met de screening door het NOK, de weken erna wachten op de bevindingen. En in December ontving ik de bevestiging dat ik geopereerd zou worden en vervolgens werd ik half december uitgenodigd voor de informatiedag in het Rijnstate ziekenhuis.

Caroline, al sinds mijn 4e jaar een vriendin, ging met mij mee naar deze informatiedag. We zaten achter in de zaal toen de verpleegkundige, arts etc hun verhaal deden.

Wat ons opviel…

Wij keken om ons heen en zagen een grote groep mensen van ongeveer 50 mensen, die dezelfde stap gingen zetten. We zagen dat iedereen zijn/haar best deed om er goed uit te zien. De meeste toch in verhullende kleding, soms ook opvallende kapsels en brillen. Het leek wel of sommige zich verstopten in hun kleding. En anderen expres de nadruk legden op kapsels en brillen om de rest te ‘verstoppen’. Ik zat hier omdat ik een verandering wilden in mijn leven! En met mij, de rest van de groep ook. Hier zaten mensen die op weg gingen naar hun NIEUWE IK.

Dit was het moment dat NIEUWE IK geboren is: wij keken elkaar aan en zagen hetzelfde. Hoe zou deze groep er over 1 tot 2 jaar uitzien? Na jaren te zwaar te zijn, ga je in korte tijd enorm afvallen: je lijf gaat sneller dan je hoofd. Je kunt je anders kleden maar ook bewegen. Je kleding, haar, brillen, make up stijl etc gaat in korte tijd veranderen

Ik stond er niet alleen voor. Caroline heeft jarenlang in de mode gewerkt en heeft samen met mij een modestijl ontwikkeld waar ik blij mee ben. Ik DURF mezelf te zijn! Het is fijn dat je er niet alleen voor staat.

Toen wij gingen zoeken of er iemand zou zijn om mij daar mee te helpen bleek dat zoeken naar de speld in de hooiberg. Zo ontstond het plan om ook anderen te adviseren en blij te zijn met jezelf!

We gingen op zoek en kwamen in gesprek met Vitalys. ……

22 Februari 2016 werd ik geopereerd in het Rijnstate ziekenhuis, en begon mijn nieuwe leven, mijn NIEUWE IK. Na ongeveer een jaar was ik stabiel op gewicht en begon ook mijn zoektocht naar nieuwe kleding & stijl die bij me past.
De oude winkels waar ik altijd kocht – omdat ik wist dat het paste – pasten toen niet meer bij mij. Omdat ik bleef hangen in mijn vaste patroon kocht ik nog steeds dat lange vest of trui. Ondanks dat ik enorm blij was dat ik in de reguliere maten paste, viel ik toch terug in dat wat ik kende.

Mijn ontdekkingstocht…

Op advies van Caroline probeerde ik een korte strakke trui: dat stond leuk en ik voelde me geweldig. Ik kreeg een stylingadvies van een styliste: die liet me nieuwe combinaties zien die ik hiervoor nooit aan had gedacht. Ook durfde ik kleding aan in mooie kleuren ipv zwart, die goed kleurde bij mijn ogen en haar.. Langzaam ontdekte ik mijn nieuwe lijf en stijl.

En nu jij…

Samen met Caroline en het team van stylistes gaan we jullie meenemen op deze reis zodat je zelf ook kunt ontdekken wat bij jou past. Je krijgt een persoonlijk stylingadvies op maat, aangeboden door Vitalys. Het kost je dus niks.

Daarnaast gaan we evenementen organiseren die passen bij je NIEUWE IK: runs, sportclinics zoals bijvoorbeeld een stoere boksclinic, stylingavonden, informatieavonden etc.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven. De evenementen en workshops organiseren we voor jou én voor je vriend/vriendin/persoon die jou gesteund heeft etc.”

Gezellig met elkaar!

Liefs Masha