Ik kan tussen klanten en bloemen door….

***** SANNE UPDATE****

Vijf maanden verder en 45 kilo lichter. Je ziet het al als ze de deur opent.  Een frisse uitstraling en zorgeloze uitdrukking. En wat een smalle schouders heeft ze nu al.

 

Vooral de laatste maand ging het hard. De kilo’s vlogen eraf. Helaas gevloerd door Corona kon Sanne even niet veel bewegen en kon ze niet werken.Maar nadat ze weer was opgeknapt voelde dat ze vitaler was dan ervoor.

Omdat Sanne in een bloemenwinkel werkt moet ze veel lichamelijk werk verrichten.

Vijf maanden geleden voelde het voor haar alsof ze in de winkel altijd in de “weg” stond. Ook al was dat niet zo haar hoofd zei van wel. Als klanten of collega’s voor de emmers met bloemen stonden te kijken dan wachten ze rustig af tot dat ze weg waren om erlangs te lopen. Het idee dat ze de klanten of de bloemen zou aanraken vond ze vervelend. Nu loopt ze met gemak langs alles en iedereen. Alleen dat al geeft haar een gevoel van vrijheid.

Het uitladen van de bloemen en bestellingen gaat haar fysiek ook beter af en ze raakt ook niet meer van slag als ze voor een klant op de trap moet gaan staan om een hoger hangend plantje te pakken.

 

Martine, haar bazin, was ook heel benieuwd hoeveel kilo Sanne was afgevallen.Maar Sanne wist het niet. Tot haar eigen verbazing had ze die week niet op de weegschaal gestaan. Sanne ervaarde dat ze het als normaal gaat beschouwen en langzaamaan over gaat tot de gewone orde van de dag.Vooralsnog allemaal positieve ontwikkelingen en stappen voorwaarts. Toen wij haar vroegen of er ook iets dat tegenviel hoefde ze niet lang na te denken.

“MIJN KLEREN, ze zijn allemaal te groot aan het worden. In het begin kon ik nog wel wat smokkelen met een riem ofzo. Maar nu. Alles hangt van mijn schouders af en ik verdrink in mijn broeken”

We zeggen haar dat we het verhaal van Sanne herkennen van anderen die hetzelfde proces doormaken. Sanne is best bereid om een nieuwe garderobe aan te schaffen maar niet nu. Vijf maanden geleden geopereerd, ze is er wat haar eind doel betreft nog niet. Eerder hoorden we wel eens dat de groepen onderling bij de terugkom dagen kleding ruilden, weggaven aan groepsgenoten, of verkochten voor een klein prijsje. Maar doordat de groepen nu niet samen komen ivm Covid-19 en alleen online contact hebben is dit een beetje verloren gegaan.We vinden het jammer dat we geen evenementen kunnen organiseren want onze handen jeuken om een ruilbeurs of iets dergelijks te organiseren.

 

We zijn benieuwd hoe jullie de periode dat je erg afviel jezelf toch op een betaalbare wijze kleedde?

Suggesties horen we graag in de comments.

De volgende keer interviewen we de baas van Sanne. Hoe ervaart zij het dat Sanne er even tussen uit is geweest voor de operatie? Vind ze Sanne veranderd en zo ja op welk gebied?

En nog veel meer…..